top of page

KROELcare

Vandaag een bijzonder telefonisch interview met 'n moeder van een te vroeg geboren kind, die samen op onze afdeling hebben gelegen enige tijd geleden. Ze is een boek aan het schrijven en besloot contact met mij op te nemen voor wat extra informatie; het buidelen en het buideldagboekje hadden namelijk heel veel voor haar betekend. Samen bespraken we van alles en nog wat, onder andere ook de KROELcare van het Ikazia ziekenhuis. Toen realiseerde ik me dat ik daar nog niet eens een stukje over had geschreven. Stom, want wat een mooi initiatief! Natuurlijk zullen niet alle ouders het fijn vinden, maar voor die ouders die het wél oké vinden, heeft het Ikazia ziekenhuis mogelijk gemaakt dat kinderen zoveel mogelijk worden geknuffeld en dat is nou eenmaal het beste medicijn voor pasgeborenen, een levensbehoefte.

Ik kijk enorm uit naar het boek over het belang en de kracht van knuffelen, geschreven vanuit het perspectief van de moeder van een te vroeg geboren kind.

bottom of page