top of page

Hugsy, a innovative solution for premature born babies


Hugsy is now an official start up! Een van de groepen studenten die ik begeleid heb tijdens mijn promotietraject is met hun product een echt bedrijf begonnen! Deze groep studenten woonde een van mijn lezingen bij over ouder-kind hechting en het gebrek daaraan in NICU's. Aan de hand van die lezingen moesten studenten een onderwerp voor hun nieuwe design project kiezen en in dit geval koos deze groep voor het ontwikkelen van een product voor het verbeteren van ouder-kind hechting op de NICU. Net als een aantal andere groepen studenten, heb ik deze studenten vervolgens samen met anderen gecoacht gedurende het traject om tot een zo goed mogelijk product te komen. Hugsy was met afstand het beste eindproduct wat ik in alle jaren heb gezien. Zo goed dat ik er onderzoek mee ben gaan doen in de NICU van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. De resultaten van dat onderzoek zullen binnenkort gepubliceerd worden en zijn tevens te vinden in mijn proefschrift. Over Hugsy: "Hugsy is a swaddling blanket that can be used in Neonatal Intensive Care Units (NICU). It simulates and facilitates Kangaroo Mother Care (KMC) for babies born prematurely. These babies are more likely to have developmental impairments later in life due to stress and pain experienced in the NICU, and separation from the mother. Hugsy aims to reduce pain and stress in premature infants, and also aids in improving mother/child bonding for healthier development of premature infants."

bottom of page